Reservdelar till husvagn

Många är vi i Sverige som älskar att dra fram den älskade husvagnen när våren och solen kikar fram igen efter den långa vinterdvalan. Att äntligen igen kunna ge sig ut på vägarna mot nya smultronställen och äventyr är för många det bästa som finns. Förhoppningsvis klarar ni er genom semestern och säsongen för husvagn utan att behöva stanna någonstans på vägen för att laga husvagnen eller byta delar på husvagnen. Men OM det skulle vara så går det bra att beställa fler reservdelar till husvagn hos Valeryd, läs mer om deras husvagnsdelar här.

Olika reservdelar för husvagn

Det finns många olika reservdelar och tillbehör till husvagnar, beroende på vilka delar som behöver bytas eller uppgraderas. Nedan följer några exempel på vanliga reservdelar och tillbehör till husvagnar varav vissa av dessa kan vara bra att ha med sig på semestern. Ett extra hjul är aldrig fel att skicka med då punktering hör till vanligheterna. Hjulbultar, däck, fälgar, reservhjul och däcktrycksövervakningssystem bör du ha med på färden. Annat som kan behöva bytas är bromsbelägg, bromstrummor, bromsok, bromsvajrar och andra delar i bromssystemet. En stötdämpare kan gå sönder eller i värsta fall ett stödben eller andra reservdelar som hör till draget.

Reservdelar du kanske inte tänker på

Belysning, eluttag, säkringar, batterier, elkontakter och andra elrelaterade komponenter kan så klart också gå sönder precis som avloppssystem, toaletter, duschsystem, vattenpumpar och värmesystem. När det gäller inredningen så är det väl egentligen inget som är akut då du ofta kan klara dig ändå. Däremot köksutrustningen som spisar, ugnar och kylskåp kan behöva reservdelar ibland men inget som man brukar ta med sig.

Det är viktigt att notera att olika husvagnar kan ha olika specifika delar och behov, så det bästa sättet att hitta rätt reservdelar är att kontakta tillverkaren av din husvagn eller en auktoriserad återförsäljare. Du kan också leta på specialiserade återförsäljare av husvagnstillbehör eller onlinebutiker som erbjuder ett brett utbud av reservdelar och tillbehör för husvagnar.