En oförglömlig kväll med egen kock i Stockholm

      Kommentarer inaktiverade för En oförglömlig kväll med egen kock i Stockholm

Har du någonsin drömt om att laga mat med en egen kock? Jag fick chansen att uppleva det i Stockholm, och det var helt fantastiskt! Jag och några vänner bestämde oss för att göra något annorlunda en fredagkväll. Istället för att bara hänga på vårt vanliga ställe, bokade vi en kväll med en professionell kock som kom hem till oss.

Förberedelser och förväntningar

Först och främst, förberedelserna var superspännande. Vi fick välja en meny i förväg och anpassa den efter våra smaker. Jag älskar italiensk mat, så vi valde en meny med olika pasta- och pizzarätter. Kocken hade med sig alla ingredienser, vilket var skönt eftersom jag är en klippa på att glömma saker när jag handlar.

När kocken kom, var han väldigt vänlig och entusiastisk. Han presenterade sig och gick igenom menyn med oss. Det bästa var att han också var en bra lärare. Vi lärde oss så många coola tekniker och knep. Jag visste inte ens att jag kunde bli så passionerad över att göra pasta från grunden!

Själva matlagningen

Matlagningen var en riktig upplevelse. Vi började med att göra en enkel förrätt – bruschetta med tomat och basilika. Det var lätt och smakade fantastiskt. Kocken visade oss hur man skär tomaterna på rätt sätt och hur man rostar brödet perfekt.

Sedan kom vi till huvudrätterna. Att göra pasta från scratch var faktiskt inte så svårt som jag trodde. Vi knådade degen, rullade ut den och skar den i perfekta remsor. Vi gjorde en klassisk spaghetti carbonara och en pizza margherita. Kocken visade oss hur man får den där krispiga pizzabottnen, och vi fick alla försöka snurra degen i luften – riktigt kul!

Kvällen var inte bara lärorik, utan också supermysig. Vi spelade musik, skrattade och hade det allmänt bra. När all mat var klar, satte vi oss ner och njöt av allt vi hade lagat. Det kändes verkligen som en prestation att äta något vi själva hade gjort, med hjälp av en proffs.

Att laga mat tillsammans med en egen kock är definitivt något jag rekommenderar. Det var en perfekt aktivitet för att umgås med vänner och lära sig något nytt. Plus, vem älskar inte god mat? Om du får chansen, ta den – du kommer inte ångra dig!